​Optagelse

Til dig, der overvejer at gå på HF-IN

​For at blive optaget på HF-Inklusion, skal du:

 • være mellem 16 og 30 år
 • have afsluttet 9. eller 10. klasse med Folkeskolens Afgangsprøve
 • have en diagnose inden for autismespektret eller et lignende støttebehov

Sådan foregår optagelsen

Hvis du ønsker at søge om at blive optaget på HF-IN, så skal din ansøgning igennem en optagelsesprocedure. Her kan du følge trin for trin, hvordan proceduren foregår, og hvad du skal gøre.

 1. Udfyld ansøgningsskemaet (du bliver sendt til HF og VUC Nordsjællands hjemmeside).

 2. Sørg for at indsamle relevante udtalelser og dokumentation (se mere i skemaet).

 3. Send det hele til beg@vucns.dksenest den 1. marts. Vi optager dog også efter 1. marts, hvis der stadig er ledige pladser.

 4. Ansøgningerne bliver behandlet. Udvælgesen af ansøgere, der går videre til en indledende samtale, sker på baggrund af en helhedsvurdering af støttebehov, motivation og faglige standpunkt.

 5. Hvis du er gået videre, bliver du senest en måned efter ansøgningsfristen indkaldt til en indledende samtale. Den  varer en time og tager udgangspunkt i din nuværende situation for at finde ud af, om det er realistisk, at du kan leve op til de krav, der stilles på HF-IN. Til samtalen deltager du, en fra dit netværk og leder af HF-IN, Benedicte Guts, en specialvejleder og en mentor.

 6. På baggrund af den indledende samtale vil nogle af ansøgerne blive indkaldt til en faglig screening.

  Her bliver du testet i dansk, engelsk og matematik for at se, om dit faglige niveau er højt nok til at gennemføre HF-IN. Hver test varer i 30 minutter.

 7. Senest to måneder efter ansøgningsfristen får du svar på, om du er optaget på HF-IN.

 8. Hvis du får besked om, at du er optaget på HF-IN, vil du senere på foråret blive indkaldt til et optagelsessamtale, der varer en time. Til samtalen deltager du, en fra dit netværk, en mentor og leder af HF-IN Benedicte Guts. Formålet med samtalen er at afstemme dine og skolens forventninger i forhold til dit kommende uddannelsesforløb, så du får mest muligt ud af dine tre år på HF-IN.

➢ Hent ansøgningsskemaet på HF og VUC Nordsjællands hjemmeside

​​

Du er meget velkommen til at kontakte Sputnik HF-Inklusion for yderligere informationer.

Kontakt​oplysninger

Tilmelding til nyhedsbrev

​Få nyt fra Sputnik i din indbakke. Ved tilmelding får du samtidig fem brugbare pædagogiske redskaber til at forebygge og håndtere konflikter.

Sociale medier