Nyt fra Sputnik STU​

Nyt uddannelsesprojekt i støbeskeen​

07.10.19 I samarbejde med TRUEMAX, Copenhagen Academy of Digital Arts afsøger vi i øjeblikket mulighederne for at starte en erhvervsrettet 3D-visualiseruddannelse for unge med særlige behov. En uddannelse, som tilgodeser såvel de unge som arbejdsmarkedet.​

Læs mere om projektet og workshoppen

Pressemeddelelse: HF-IN er kommet for at blive

04.06.19 Siden januar 2017 har HF-IN i Hillerød været et samarbejde mellem Hillerødskolerne HF & VUC Nordsjælland og Sputnik STU. Med udgangen af skoleåret overtager HF & VUC Nordsjælland ansvaret for det populære HF-tilbud.

Læs hele pressemeddelelsen

Gaming - Mere end bare computerspil​

25.02.19​ Hvad kan eSport som led i en ungdomsuddannelse? Det har en gruppe studerende fra ITU sat sig for at undersøge. De har besøgt Sputnik STU Kbh og er blevet positivt overraskede.

Læs om hvad de studerende fra ITU fandt ud af om eSport og uddannelse

​Julekort fra undervisningsministeren

12.12.18 Studerende fra Sputnik STU har været på besøg på Christiansborg. De havde nemlig noget ganske særligt, de skulle overrække undervisningsministeren. 

Besøget havde noget at gøre med ministerens julekort...

Læs og find ud af, hvad besøget handlede om

Praktik i den gode sags tjeneste

13.11.18 Hver tirsdag styrer Christian fra Sputnik STU København sammen med en gruppe medstuderende Wefood-butikken på Nørrebro. Wefood er Danmarks første supermarked med overskudsvarer og er startet af Folkekirkens Nødhjælp.

Læs mere om ​​det udbytterige praktikforløb her

Sputnik STU fylder 10 år!

31.08.18 ​Den 1. august 2008 begyndte de første 22 studerende på Sputnik STU. Siden har mere end 700 studerende haft første dag på ungdomsuddannelsen. 

Leder Mie Helslev og områdechef Carsten Gylling ser tilbage på et årti med STU.​

Læs interviewet "Vi har udviklet os i samarbejdet"

Gruppepraktik hos Damgaards Vinhandel​

04.06.18 For Alfred fra Sputnik STU Hillerød kan ugen godt blive lang. Den bedste dag i ugen er onsdag, for her er han i praktik hos Damgaards Vinhandel sammen med to andre studerende. 

➢Læs artiklen: "Praktikken giver et 'break' i skoleugen"

Kreativ linje kan virke angstdæmpende

31.05.18 Hvordan kan man arbejde med æstetiske læreprocesser i specialundervisningen? Få gode råd fra underviser Cecilie Bidstrup fra Musik, Design og Kreativ linje på Sputnik STU.​

➢Læs artiklen: Det kreative rum kan dæmpe angsten

Nyt samarbejde med Conzept STU​

05.02.18 Et nyt samarbejde giver unge mulighed for at tage en boglig del hos Sputnik og lære et håndværk hos Conzept. 

”Lidt forsimplet sagt, så har Conzept et godt håndværkerapparat, og Sputnik har et godt skoleapparat. Vi får unge med ASF, der kan bygge huse, og vi finder en god løsning for de studerende, der har en mere ekstrovert adfærd," fortæller ​​leder af Sputnik STU Hillerød, Torbjørn Berg.  

Læs artikel om samarbejdet

➢ Læs portræt af Jesper "Jeg har brug for matematikken som tømrer".

Sputnik trækker sig fra HF-IN i København

14.11.17 Siden 2012 år har vi samarbejdet med KVUC om at give unge med autisme en 3-årig HF-inklusionsuddannelse, og vi har altid været stolte af projektet.

En ny aftale mellem Københavns Kommune og KVUC betyder desværre en økonomisk nedskæring, og vi har ikke kunnet få enderne til at mødes. Det er vi ærgerlige over, og vi har besluttet at trække os, da vi ikke mener, vi kan levere den vante Sputnik-standard under de tilbudte vilkår. Det betyder, at KVUC pr. 1.1. 2018 overtager mentoropgaven på HF-IN og viderefører de studerende, som er optaget på uddannelsen.

Beslutningen har kun betydning i København. Vi tilbyder stadig HF-IN i samarbejde med HF og VUC Nordsjælland i Hillerød og er fortsat åbne over for nye samarbejder om HF for unge med autisme.

eSport ​på STU Hillerød

22.9.17 Et nyt samarbejde med Hillerød eSport-forening giver STU Hillerød mulighed for at tilbyde eSport på linje med professionelt udstyr. 

STU'en opretter samtidig en ny struktur med en IT- og Erhvervsrettet linje med øget fokus på job og erhvervsliv. 

Læs artiklen: Gamerstolene flytter ind på STU Hillerød.

Ny Musik, Design og Kreativ linje på STU København​

17.08.17 En ny linje på STU København giver de unge mulighed for at vælge Musik, Design og Krea tre dage om ugen. Linjen er en del af en ny struktur, der skal gøre det nemmere for de studerende at sammensætte deres uddannelse selv.

”Vi ser mange unge på STU’en med en kreativ åre,” fortæller leder Mie Helslev. ”Det er lige fra unge, som er dygtige til at tegne, til unge, der gerne vil indspille deres egen musik, og vi har nu lavet en linje, der passer til dem.”​​  ...læs videre

Ormesnacks og fårekyllingjuice - STU​-studerende bygger insektfarm

08..06.17 200 fårekyllinger bliver sluppet løs blandt æggebakker og glødelamper i STU’ens nye insektfarm. Over de næste uger skal de studerende passe farmen, og til sidst skal insekterne tilberedes og spises.​ 

Det hele er en del af et kompetenceforløb om insektfarming, samarbejde og bæredygtighed. 

Læs om kompetenceforløbet. ​

Temaaften for fagfolk: Spiseforstyrrelser og selvskade

01.06.17 Oplev Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade på denne aften.

Tid: Torsdag d. 14. september 2017 kl. 16-19

Sted: Sputnik STU, Svanevej 14, 2400 København NV

Se hele invitationen hos Skolen Sputnik 

Arrangementet er gratis; ved tilmelding bliver du også tilmeldt vores nyhedsbrev.

Opdatering 02.06.17: Alle pladser er booket

Gratis temaaften om psykoedukation - for fagfolk​

15.03.17 Lyt med, når VISO-specialist Kamilla Kobæk giver tips til, hvordan man kan gribe psykoedukation og diagnosesamtaler an, og hvad det kan betyde for identitetsdannelsen.

Tid: Torsdag d. 18. maj kl. 1​6-19 eller d. 1. juni kl. 16-19

Sted: Sputnik STU, Svanevej 14, 2400 København NV.

Hent hele invitationen eller tilmeld dig med det samme på lho@skolensputnik.dk.  

Nu kan du tage eSport på linje på Sputnik STU!

01.02.17 ​Sputnik STU i København er den første i landet, der tilbyder eSport på linje, og det er en Danmarkspremiere, vi har glædet os til! Linjen starter efter vinterferien 2017 med seks studerende på holdet. 

Se eksempel på skema og læs mere om, hvorfor eSport er en god motivationsfaktor for at lære faglige, sociale og personlige kompetencer - læs med her

Se, hvad andre studerende får ud af praktik

01.02.17 Mød Dennis i praktik i Harald Nyborg, Sarah i praktik i Magasin og Marc i praktik i AppKoncept i tre små videoer

Videoerne er en del af et stort fokus på praktik og videreuddannelse. 

praktiksiden kan du også downloade pjecer om praktik. ​

​Tag skolefag på AVU- og HF-niveau

01.02.17 STU-bekendtgørelsen er ændret, så man nu ikke længere kan tage FP9 og FP10 (folkeskolens afgangsprøver) på STU. Vi vil stadig gerne give de studerende mulighed for at opkvalificere deres skolefaglige kompetencer, og vi tilbyder derfor AVU-fag og HF-fag, som giver et tilsvarende niveau som de tidligere afgangsprøver. 

Læs mere om skolefag på Sputnik STU.​

Samarbejde med True North

01.02.17 30 lærere, pædagoger og ledere fra Sputnik STU har netop afsluttet en efteruddannelse med True North, der har givet nye didaktiske værktøjer til hverdagen. 

Læs artiklen: Når kroppen arbejder, husker hjernen.

Nyhedsarkiv

Praktikfagskursus for unge på STU (01.04.16)

Sputnik har som et nyt forsøg samlet de STU-studerende fra vores afdelinger i København og Hillerød til et formaliseret praktikkursus i Kursuscenter Sputnik. Praktikfagskurset er et øverum i sig selv - et slags kursuskørekort - og giver samtidig de unge en grundviden om arbejdsmarkedsforhold, der er værdifuld, når de skal ud i eksterne praktikker. Vil du vide mere, kontakt Kamilla Kobæk på kla@skolensputnik.dk for mere information.

Julerabat på forårskurser (01.11.15)

Kursuscenter Sputnik udbyder seks kurser i foråret. Du får lige nu 10 % rabat på alle kurser og efteruddannelser. Skriv blot rabatkode "Nyhedsbrev2015" i kommentar-feltet, når du tilmelder dig. Rabatten gælder ved tilmelding inden nytår. Læs mere og tilmeld dig her

​Henriette Poulsen træder ind i Sputniks direktion (01.09.15)

Sputniks direktion får et nyt medlem - Henriette Poulsen, som indtil nu har været leder af Sputniks STU i Hillerød, og som nu bliver skolechef for tre Sputnik-skoler. Henriette har været ansat i Sputnik i 16 år, først som lærer og siden som souschef og afdelingsleder. Hun har startet Sputniks særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse i Hillerød sammen med souschef Torbjørn Berg i 2011. Torbjørn bliver ny leder i Hillerød, når Henriette fra i dag er en del af direktionen. For yderligere information kontakt Henriette Poulsen på​hpo@skolensputnik.dk​eller 26 18 02 86.

Første HF-årgang med autismediagnose bliver studenter (09.06.15)

​Når de studerende får hue på til sommer, er nogle af dem ekstra stolte. Det lå ikke i kortene, at de kunne tage en ungdomsuddannelse, men med KVUC's og Sputniks 'HF Inklusion' er studentereksamenen snart en realitet. ​På HF Inklusion følger den unge HF-enkeltfagsforløb og har tilknyttet en mentor fra Sputnik, som blandt andet har fokus på at træne strategier til et indgå i et studiemiljø. Mentorstøtten nedtrappes gradvist over de tre år, og den unge forberedes til videreuddannelse på egen hånd. HF Inklusion blev oprettet for tre år siden, og det er dermed den første årgang, der får hue på i år. Stort tillykke til dem!


Læs mere om​ HF Inklusion og se filmen med Katja Borchersen, der var blandt de første studenter.

Sputnik på Folkemødet (09.06.15)

Mød Sputnik på Kæmpestranden J24 i Allinge i næste uge. Vi diskuterer blandt andet følgende temaer: 

  • De ikke-uddannelsesparate - hvad kan/skal vi gøre for dem?
  • Redbull eller rugbrød - spiser de unge sundt nok?

Se mere - søg på Sputnik i Folkemødets kalender.

Sputnik STU vandt udbud i Københavns Kommune (08.04.14)

Borgerrepræsentationen i Københavns kommune besluttede i februar 2013 at sende STU uddannelsen i EU-udbud.

Vi "vandt" udbuddet. Vores STU-afdelinger på Svanevej bød ind på opgaven inden for 2 ud af i alt 4 kategorier. Nemlig kategori 2: "Udviklingsforstyrrelser ASF (autisme spektrum forstyrrelse)/ ADHD" og kategori 4: "Psykiske Vanskeligheder" i konkurrence med 18 andre STU tilbud. Vi er nu glade at kunne fortælle for at vi er blevet godkendt blandt 6 andre udbydere i Københavns Kommune. 

Sputnik STU skal derfor de kommende 5 år levere STU til unge i København Kommune i begge kategorier. ​

Nyheder fra Skolen Sputnik, Sputnikkollegiet og Kursuscenter Sputnik

Læs flere nyheder fra Sputnik hos Skolen Sputnik, Sputnikkollegiet og Kursuscenter Sputnik

Glem ikke at tilmelde dig vores nyhedsbrev nederst på hjemmesiden og giv os et 'like' på Facebook og LinkedIn, så følger du automatisk med. ​

Få nyheder og inspiration

Tilmeld dig Sputniks nyhedsbrev, og få bl.a. invitationer til vores temaaftener.

Ved tilmelding får du samtidig fem brugbare pædagogiske redskaber til at forebygge og håndtere konflikter.

Vi udsender nyhedsbrev maks. en gang om måneden med nyheder fra Sputnik STU, Skolen Sputnik, Sputnikkollegiet og Kursuscenter Sputnik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik. ​

Følg Sputnik​

Kontakt​oplysninger

Tilmelding til nyhedsbrev

​Få nyt fra Sputnik i din indbakke. Ved tilmelding får du samtidig fem brugbare pædagogiske redskaber til at forebygge og håndtere konflikter.

Sociale medier