Skolefag på AVU- og HF-niveau​

Da STU-studerende ikke længere må tage FP9 og FP10 (folkeskolens prøver), har vi indgået et samarbejde med VUC Hillerød om at tage AVU-prøver (Almen Voksenuddannelse) på D og G-niveau. 

Tilbuddet gælder både studerende på STU København og STU Hillerød.

Vi kan dermed stadig tilbyde de studerende at tage adgangsgivende prøver i de mest almindelige fag.

På Sputnik STU er der flere muligheder for at udvikle sine skolefaglige kompetencer

AVU-FAG

  • Engelsk og dansk på G- og D-niveau
  • Undervisningen foregår primært på Sputnik STU.
  • Eksamen afholdes på VUC i Hillerød.​

HF-PRAKTIKFAG

  • Geografi på C-niveau.
  • Undervisningen foregår på VUC i Hillerød og varetages af VUC-underviser.
  • Eksamen på VUC i Hillerød.

HF-FLEX, FJERNUNDERVISNING

  • Psykologi, Filosofi og Samfundsfag på C-niveau.​
  • Undervisningen foregår på Sputnik STU eller hjemme.
  • Skemalagt tid på Sputnik STU til undervisning, støtte og vejledning.

Fagene er eksempler på de fag, der udbydes i foråret 2017. Du er altid velkommen til at spørge en underviser fra STU’en om mulighederne for den enkelte.

AVU fag

I praksis betyder denne mulighed for AVU-fag, at de unge fra Sputnik STU tilmeldes som selvstuderende hos HF & VUC Nordsjælland. Men undervisningen vil foregå på Sputnik STU med undervisere fra Sputnik.

Eksamen afholdes på ”HF & VUC Nordsjælland” i Hillerød med en underviser fra VUC som eksaminator. 

VUC-underviseren får man som selvstuderende mulighed for at møde inden eksamen. Blandt andet når underviseren fra VUC afholder Individuelle samtaler med de selvstuderende fra Sputnik STU. Til selve eksamen vil det være muligt at have sin fagunderviser eller Y-underviser/guideunderviser med som støtte i eksamenslokalet, hvis det er det man har lyst til.

Prøverne har samme værdi som folkeskolens afsluttende prøver og giver adgang til de samme uddannelser. Der findes kernefag som bl.a. dansk, dansk som andetsprog og matematik samt tilbudsfag som fx billedkunst, psykologi og idræt. Du behøver ikke at have særlige forudsætninger for at deltage. Uddannelsen henvender sig til alle over 18 år, der har behov for at opfriske et eller flere fag på grundskoleniveau. (Kilde: undervisningsguiden).

HF-praktikfag

Undervisningen foregår på VUC i Hillerød på faste dage, og holdet er på maks. 12-14 studerende, så der er tid til den enkelte. Du vil være to dage på VUC og resten af ugen i Sputnik

Transporten til og fra VUC Hillerød, kan planlægges individuelt. Vi kører i egne busser, eller med det offentlige fra Sputnik STU til VUC Hillerød.

Undervisningen

HF praktik består af to halvårlige HF enkeltfag på et uddannelsesår. Det er en HF-lærer, der står for det, og det vil derfor minde om den undervisning, man får på en almindelig HF.

Samtidig er du tilknyttet en y-underviser/ guidelærer fra Sputnik STU, som støtter dig gennem hele forløbet. Vi arbejder blandt andet med studieteknik, gruppearbejde, projektopgaver, stresshåndtering, eksamensangst, døgnrytme og pauser. 

HF-Flex fag

Hf flex er en fleksibel undervisningsform, hvor undervisningen udelukkende foregår online.

På hf flex er indholdet af undervisningen og det faglige niveau det samme som på almindelige hf-hold, og som studerende skal man stadig møde fysisk op til eksamen på KVUC. Det, der gør hf flex anderledes er, at man primært læser sine fag online.

På Sputnik STU vil man få mulighed for at benytte skolens computere og få hjælp af en underviser, som vil støtte og vejlede efter behov.​​

➢ Læs om HF-praktiklinjen i Hillerød

➢ Læs om Den studieforberedende linje i København eller Hillerød

Kontakt​oplysninger

Tilmelding til nyhedsbrev

​Få nyt fra Sputnik i din indbakke. Ved tilmelding får du samtidig fem brugbare pædagogiske redskaber til at forebygge og håndtere konflikter.

Sociale medier