Sputnik STU – særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse på Sjælland

Sputnik STU (særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse) er en tre-årig uddannelse for unge mellem 16 og 25 år med autismespektrumforstyrrelser og/eller psykisk sårbarhed. 

Læs mere om, hvad særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse betyder.

Vi har to STU'er på Sjælland: én i København og én i Hillerød.

Hvad vil Sputnik være for dig?

På Sputnik STU vil du blive mødt, som den du er. Vi starter med dine interesser og har fokus på både det seriøse og det sjove ved at lære nyt. Du bliver støttet til at udvikle dig, både fagligt, socialt og personligt, og du får mulighed for at møde en masse andre unge som dig selv.

Hos os handler det om dig.

Vi tilbyder en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse med...​

  • Mange muligheder for linjefag, f.eks. IT og Multimedie, eSport, Studieforberedende linje eller musik, design og kreativ linje.
  • Spændende valgfag, f.eks. sport, socialgaming, filmcafé, musik, urban gardening, tegning m.m.
  • Gode praktikmuligheder og egen praktikvejleder
  • Et fedt ungdomsliv med klub, LAN-party og biografture m.m.

Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge med autisme

På Sputnik STU har vi mange års erfaring med at skabe særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge med autisme og psykiske vanskeligheder. Alle vores medarbejdere bliver tilbudt efteruddannelse inden for autismeområdet. Herudover har vi særlig ekspertise i forhold til unge med læsevanskeligheder og dysleksi.

Et roligt, mobbefrit uddannelses- og ungdomsmiljø

Hos os handler det om dig. Vi arbejder med at skabe et fedt ungdomsmiljø, hvor man kan vælge fællesskabet til og fra i de doser, man har brug for. For elever med særlige behandlingsmæssige behov og psykiske vanskeligheder er der mulighed for ekstra skærmning og undervisning i små, trygge miljøer.

STU og HF-IN på Sjælland

Sputnik har særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse på Svanevej i København Nordvest og i Hillerød tæt på Hillerød Station.

Herudover tilbyder vi HF-Inklusionsuddannelsen i samarbejde med VUC. HF-IN er en treårig kompetencegivende HF med mentorstøtte. Den har til huse i Sankt Petri Passage tæt på Nørreport Station (København) og hos VUC og HF Nordsjælland (Hillerød).

Hvad siger de studerende?​

Læs interview med Kenneth

Læs interview med Josefine

Få nyt fra Sputnik - direkte i din indbakke

Vi sender nyt om STU'en og Sputniks andre afdelinger maks. en gang om måneden​. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Kontakt​oplysninger

Tilmelding til Nyhedsbrev

​Få nyt fra Sputnik i din indbakke

Sociale medier