​Undervisningen

Undervisningen på Sputnik STU København er delt op i stamhold, ​linjer og valgfag. Her på siden kan du læse om den skolefaglige undervisning og  undervisningen på stamhold, som alle skal gennemgå.

Skolefaglige kompetencer

Vi tilbyder undervisning i dansk, engelsk og matematik, og du kan afslutte et eller flere fag på AVU- eller HF-niveau. Du vil blive mødt af stor fleksibilitet, og vi tilbyder alt fra individuel undervisning, der kan foregå ved egen base, til undervisning i hold af op til 20 studerende.

Dagene er i faste rammer, og undervisningen starter altid med en opsamling fra sidst. Vores undervisning tager ofte udgangspunkt i hverdagen. Vi træner dansk, når vi læser en opskrift, vi øver matematik, når vi køber ind, og vi lærer engelsk, når vi lytter til musik. Du får lejlighed til at øve dig i at leve op til en række ordinære krav, som man også møder på andre uddannelser.

De skolefaglige fag vil du ofte tage som et modul (et halvt år) på den studieforberedende linje

Stamhold

Uanset hvilken linje du vælger, vil du møde ind på et stamhold hver morgen. På stamholdet vil du have det, vi kalder 'almen dannende undervisning', og vi kan støtte dig med de særlige behov, du måtte have.

Stamholdsundervisning er f.eks. inden for følgende fag: 


Samfundsfag Vi undersøger det samfund, vi lever i, taler om ungdomsliv, selvforståelse, venskaber og fritid - det primære fokus er på sociale og personlige kompetencer.

Boundervisning Vi øver os i at købe ind og lave mad og ser på, hvordan man kan overskue sin økonomi. Med boundervisningen bliver du forberedt på, hvad det vil sige at flytte hjemmefra. 

Fagbånd (se om 'skolefaglige kompetencer' øverst på denne side)

Psykoedukation. Vi kommer rundt om emner som f.eks. om hjernen, vaner, hukommelse, autisme m.m. - almen viden om emner, som berører de studerendes liv, aktivt medborgerskab, krop og sind m.m. 

Individuelle samtaler Du får tildelt en kontaktunderviser, som har særligt fokus på din trivsel og udvikling, fagligt, socialt og personligt. Du har møde med din kontaktunderviser mindst hver 14. dag - og gerne oftere. I kan også af og til bruge tiden på en tur ud af huset eller andre aktiviteter. ​

Kontakt​oplysninger

Tilmelding til nyhedsbrev

​Få nyt fra Sputnik i din indbakke. Ved tilmelding får du samtidig fem brugbare pædagogiske redskaber til at forebygge og håndtere konflikter.

Sociale medier